Két év felfüggesztett börtönre ítélték a volt élettársa új párját zaklató és súlyosan bántalmazó kunhegyesi férfit

Megosztás

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint magánlaksértés, személy elleni erőszakos cselekmény fenyegetésével elkövetett zaklatás és garázdaság vétsége miatt, pártfogó felügyelete elrendelése mellett 2 év – végrehajtásában 5 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte, azt a 31 éves büntetett előéletű férfit, aki 2021. nyarán megkeserítette volt élettársa és annak új párja életét.

Az ítélet szerint a férfi nehezen viselte, hogy barátnője elhagyta, ezért 2021. júliusában, két egymást követő estén is felkereste új, kunhegyesi lakóhelyén. Első alkalommal, 2021. július 29-én este 21:00 óra körül „csak” a mobiltelefonját vágta hozzá a ház egy utcai ablakredőnyének, ami ennek hatására megrongálódott.

Másnap, 2021. július 30-án este 21:30 óra körüli időben azonban már az ott lakók akarata ellenére, erőszakkal bejutott a házba, ahol egy partfissal szétverte az útját álló üvegezett beltéri ajtó üvegét, amit a nő új élettársa belülről támasztott, így az üvegszilánkok a kezét összeszabdalták, majd a kölcsönös dulakodásuk közben egy alkalommal közepes erővel, a bakancsos lábával fejbe is rúgta az otthonát és családtagjait védeni próbáló férfit, aki kishíján elvérzett. Közvetlen életveszélyes sérülést szenvedett, mely életveszélyes állapotot az orvosi ellátás hárította el.

Egy hónappal később, 2021. szeptember 1-jén pedig a Facebookon és sms üzenetben fenyegette meg a férfit: „sírba raklak” és „jobb, ha ma eltűnsz, mert nagy bajok lesznek” – írta neki.

Az ügyben 2022. december 8-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék két tárgyalást tartott, és az utóbbin, 2023. szeptember 21-én ítéletet hozott.

A döntés nem jogerős. A vádlott és védője tudomásul vették ugyan a határozatot, az ügyészség azonban kevesellte a kiszabott büntetést, és a vádlott terhére, súlyosításért fellebbezett. Így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik, közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Képünk illusztráció

Fotó: piqsels.com

Kapcsolódó cikkek